WERSJA DLA OSÓB
SŁABOWIDZĄCYCH
INFORMACJA DLA OSÓB
NIEPEŁNOSPRAWNYCH
Rozmiar czcionki:
powiększwyzerujpomniejsz
 
zaawansowane
 
 
 
 
Jesteś tutaj:

Ocena Stanu Zdrowia Mieszkańców Województwa Świętokrzyskiego

Ostrzeżenie: Stara wersja artykułu!
  • Ten artykuł ma nowszą wersję dostępną tutaj


Kopiowanie i rozpowszechnianie fragmentów dokumentu wymaga podania źródła


Podstawę prawną opracowania dokumentu Ocena Stanu Zdrowia Mieszkańców Województwa Świętokrzyskiego" stanowi art. 9 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. Nr 210, poz. 2135 z późniejszymi zmianami). Dokument składa się z dwóch części.

W pierwszej przedstawiona jest charakterystyka stanu zdrowia mieszkańców województwa oraz analiza czynników warunkujących zdrowie. Elementy te stanowią podstawę do określenia potrzeb zdrowotnych populacji, czyli zakłóceń stanu zdrowia wymagających podjęcia działań zapobiegawczych, leczniczych i rehabilitacyjnych.

W drugiej części, na podstawie analizy sytuacji zdrowotnej, sprecyzowano warunki zaspokojenia potrzeb zdrowotnych mieszkańców województwa świętokrzyskiego w zakresie podstawowej, specjalistycznej ambulatoryjnej oraz stacjonarnej opieki zdrowotnej. Określono także warunki zaspokojenia potrzeb zdrowotnych w zakresie stomatologii oraz w zakresie profilaktycznych programów zdrowotnych.  

Dokument jest corocznie aktualizowany i zatwierdzany przez Zarządu Województwa Świętokrzyskiego:

Uchwałą Nr 14/06   Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z dnia 13 grudnia 2006 r.

Uchwała Nr 580/07 Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z dnia 17 października 2007 r.

Uchwała Nr 1329/08 Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z dnia 13 listopada 2008 r.

Uchwała Nr 2137/09 Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z  dnia 28 października 2009 r.

Uchwała Nr 35/10  Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z  dnia 22 grudnia 2010 r.

Uchwała Nr 786/2011 Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z dnia 7 grudnia 2011 r.

Uchwała Nr 1551/2012 Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z dnia 05 grudnia 2012 r.

Uchwała Nr 2375/2013 Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z dnia 06 grudnia 2013 r.

Uchwała Nr 62/2014  Zarządu Województwa Świętokrzyskiego z dnia 17 grudnia 2014 r. 


Adres redakcji strony podmiotowej BIP:

Longina Pyszniak

Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
Al. IX Wieków Kielc 3, 25-516 Kielce
tel.: 41-342-15-42
fax: 41-342-14-79
adres poczty elektronicznej: longina.pyszniak@sejmik.kielce.pl

Artykuł przeczytano: 17577 raz(y)
Wprowadził(a): Paweł Krajewski, 19 stycznia 2006, 10:07
Zmienił(a): Monika Warelis, 19 grudnia 2014, 13:34
Zatwierdził(a): Monika Warelis, 19 grudnia 2014, 13:34
 

Wersje artykułu:

Wersja aktualna z 11 marca 2021
Wersja archiwalna z 19 grudnia 2014
Wersja archiwalna z 19 grudnia 2014
Wersja archiwalna z 19 grudnia 2014
Wersja archiwalna z 19 grudnia 2014
Wersja archiwalna z 19 grudnia 2014
Wersja archiwalna z 12 grudnia 2013
Wersja archiwalna z 12 grudnia 2013
Wersja archiwalna z 6 grudnia 2012
Wersja archiwalna z 23 grudnia 2011
Wersja archiwalna z 23 grudnia 2011
Wersja archiwalna z 14 grudnia 2011
Wersja archiwalna z 23 grudnia 2010
Wersja archiwalna z 22 grudnia 2010
Wersja archiwalna z 22 grudnia 2010
Wersja archiwalna z 22 grudnia 2010
Wersja archiwalna z 22 grudnia 2010
Wersja archiwalna z 5 listopada 2009
Wersja archiwalna z 26 listopada 2008
Wersja archiwalna z 26 listopada 2008
Wersja archiwalna z 26 października 2007
Wersja archiwalna z 26 października 2007
Wersja archiwalna z 26 października 2007
Wersja archiwalna z 26 października 2007
Wersja archiwalna z 26 października 2007
Wersja archiwalna z 26 października 2007
Wersja archiwalna z 20 lutego 2007
Wersja archiwalna z 20 lutego 2007
Wersja archiwalna z 20 stycznia 2006
Wersja archiwalna z 20 stycznia 2006
Wersja archiwalna z 19 stycznia 2006
Wersja archiwalna z 19 stycznia 2006
 
copyrights @ 2012 - 2024 Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
 

Informacja o plikach cookie

Ta strona korzysta z plików cookie. Więcej informacji w polityce prywatności.

Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.