Na mocy ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (t.j.Dz. U. z 2018 r. poz. 1330) każda informacja o sprawach publicznych stanowi informacje publiczną i podlega udostępnieniu i ponownemu wykorzystaniu na zasadach i w trybie określonych ww. ustawie.
Jeżeli informacja publiczna nie może być udostępniona w terminie określonym w art. 13 ust.1, podmiot obowiązany do jej udostępnienia powiadamia w tym terminie o powodach opóźnienia oraz o terminie, w jakim udostępni informację, nie dłużej jednak niż 2 miesiące od dnia złożenia wniosku.
Prawo do informacji publicznej podlega ograniczeniu ze względu na prywatność osoby fizycznej lub tajemnicę przedsiębiorcy. Ograniczenie to nie dotyczy informacji o osobach pełniących funkcje publiczne, mających związek z pełnieniem tych funkcji, w tym o warunkach powierzenia i wykonywania funkcji, oraz przypadku, gdy osoba fizyczna lub przedsiębiorca rezygnują z przysługującego im prawa.
Wniosek o udostępnienie informacji publicznej może przybrać każdą formę, o ile wynika z niego w sposób jasny, co jest jego przedmiotem. Może być złożony ustnie, pisemnie, telefonicznie, za pośrednictwem platformy ePuap lub poczty elektronicznej.
Miejsce składania wniosków:
adres korespondencyjny:
Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
al. IX Wieków Kielc 3
25-516 Kielce
osobiście:
Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
al. IX Wieków Kielc 3
25-516 Kielce
Kancelaria Ogólna Urzędu
tel.: (41) 342 18 78
fax: 344 52 65
lub elektronicznie:
za pośrednictwem platformy ePuap
/3h680wewfh/skrytka
Nazwa pliku | Typ | Rozmiar | Data dodania | Pobrany |
---|---|---|---|---|
Zarzadzenie nr 144 2021_plik dostepny cyfrowo PDF417.8 Kb26 stycznia 2023149 raz(y) |
Wprowadził(a): | Paweł Krajewski, 24 grudnia 2003, 09:58 |
Zmienił(a): | Karolina Leder, 16 stycznia 2019, 11:46 |
Zatwierdził(a): | Karolina Leder, 16 stycznia 2019, 11:46 |
Ta strona korzysta z plików cookie. Więcej informacji w polityce prywatności.
Pozostając na tej stronie wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.